Mobiel internet

Happy mobiel internet

Sinds mobiel internet enorm is gegroeid, kun je altijd en overal online zijn. Ga je een nieuw abonnement afsluiten voor je mobiele telefoon, dan is de kans groot dat mobiel internet het belangrijkste is voor jou om je definitieve keuze op te baseren. Daarom is het wel belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt, en niet linea recta voor het goedkoopste abonnement kiest.

Er zijn grofweg gezegd drie manieren omtrent datalimieten als het aankomt op mobiel internet. Eén daarvan is het abonnement met een datalimiet. Bij deze abonnementsvorm mag je een maximaal aantal MB per maand gebruiken. Kom je over dit aantal heen, dan kunnen er twee dingen gebeuren. Het eerste is dat de internetsnelheid verlaagd wordt, zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Het tweede is dat de snelheid even hoog blijft als voorheen, maar dat je per extra verbruikte MB een extra bedrag moet betalen.

Het tweede abonnement waar je voor kunt kiezen, is het abonnement met een Fair Use Policy (FUP). Bij deze vorm van mobiel internet heb je in principe geen datalimiet, tenzij je zoveel data gebruikt dat het bovengemiddeld is. Dit zal leiden tot een verlaging van je datagebruik. Voorwaarden van een FUP verschillen per aanbieder, dus dit zul je altijd even goed na moeten gaan alvorens een abonnement met mobiel internet af te sluiten.

Het laatste abonnement met mobiel internet erbij is er eentje zonder datalimiet. Dit spreekt eigenlijk voor zich: je kunt onbeperkt internetten en hoeft dus niet op te letten hoe vaak en hoe lang je op internet zit. Met dit abonnement ben je echt altijd en overal online, en dat maakt je vanzelfsprekend helemaal happy.

voor het bekijken en vergelijken van de diverse abonnementen voor mobiel internet op je laptop, ipad of smartphone kan je bijvoorbeeld naar de website Mobielinternetkiezen.nl gaan.