Iphone SE

Iphone is een nieuwe weg aan het inslaan met een SE model. Apple brengt met een SE model een kleinere en goedkoper toestel op de markt. Dit terwijl eigenlijk de laatste paar jaren de smartphones steeds groter en duurder worden. Als je kijk naar wat de meeste mensen een ideale maat voor een telefoon geven de meeste 4 inch aan. Het is dan makkelijk met een hand te bedienden en groot genoeg om social media te gebruiken. Wilde je tot voor kort een kleinere toestel met een hig-end specificaties, dan was Sony eigenlijk de enige die aan je wensen kon voldoen.

De kleurweergave van een dat kleinte scherm is van hetzelfde kwaliteit als de iPhone 6S. Helaas is het contrast wel iets minder dan dat je gewent bent van de duurdere iPhone. De resolutie van het scherm is iets omlaag gehaald alleen hier zul je weinig van merken. Minder scherp is het scherm niet, alleen kleiner.

Batterij
Vroeger kon je makkelijk 3 dagen met 1 batterij doen. Tegenwoordig moet je elke dag wel je telefoon opnieuw opladen. Vaak komt dit ook door intensieve gebruik en meer software op mobiels. Het worden steeds meer kleine laptops waarop je alles kunt doen. Bij SE heb je een kleinere batterij dan zijn grotere broertjes, alleen gaat de telefoon verrassend lang mee op een volle accu.

Camera
De kwaliteit van de camera is hetzelfde als bij de iPhone 6S. Je kunt dus hiermee prima foto’s mee maken die van hoge kwaliteit. Let alleen wel op dat het bij geleverde opslaggeheugen iets minder is dan je gewent bent van Apple. Je krijgt standaard 16 GB opslaggeheugen terwijl de meest nieuw telefoons standaard 32 GB is. Er komt wel een 64GB op de markt. De prijs van de telefoon zal wel wat hoger liggen. De Selfiecamera die speciaal aan de voorkant van je telefoon zit om makkelijker je zelf te fotograferen is 1,2 megapixels.

Conclusie
Wil je wat minder geld besteden aan een telefoon maar verwacht je wel veel kwaliteit dan is iPhone SE zeker een aanrader. De iPhone SE is met een startprijs van 489 euro de goedkoopste telefoon die Apple zelf ooit uit heeft gebracht. Een lowbudget mobiel mag deze kleine iPhone echter niet genoemd worden; hij kan worden vergelijken met de duurdere smartphones.