Waarom kiezen voor glasvezel?

De veranderingen in de wereld van telecom, internet en televisie zijn niet bij te houden. Wat de ene dag vernieuwend is een maand later al weer achterhaald. Smartphones die alsmaar sneller worden, televisies die altijd weer scherper beeld kunnen produceren, het houdt niet op. Ook qua verbindingen om sneller internet te kunnen garanderen wordt stevig doorontwikkeld. Waar we vroeger nog moesten inbellen met een modem doen we dit nu allemaal via de kabel. We vertellen kort wat over de geschiedenis van modem tot glasvezel en waarom je beter kiest voor het nieuwste.

Piepende modem

Als je eind jaren negentig al actief was op het internet dan herinner je het vast nog wel. Het krakende en piepende geluid van de modem als je verbinding met het internet wilde maken. Bedenk hoe de websites er toen uitzagen in vergelijking met nu. En die snelheid, of beter gezegd traagheid waarmee je het toen moest doen. Een simpel mp3 bestand was als je geluk had binnen een kwartier gedownload. Een tijdsbestek waar je vandaag de dag een film in uitstekende kwaliteit binnen hebt.

Kabelinternet

De technologie stond niet gelukkig en de overstap naar kabelinternet kon snel gemaakt worden door de meeste huishoudens. Door de stevige concurrentie op de markt werden de prijzen ook steeds gunstiger. Zo werd sneller internet voor iedereen betaalbaar. En al helemaal toen daar de intrede kwam van de zogenaamde alles in 1 pakketten. Voordeliger bellen, tv kijken en internet. En dat alles samen in 1 bundel! Ideaal en alles netjes overzichtelijk op 1 rekening. Alleen nog kiezen via welke provider dan. En daarvoor zijn er de vele online vergelijkingssites waar je de verschillende aanbieders naast elkaar kunt leggen. Hier kies je eerst het gewenste aantal belminuten, televisiezenders en hoe snel jouw internet wordt. Dan rolt vanzelf de beste prijs eruit en kun je jouw abonnement afsluiten.

Bron: https://www.allesin1glasvezelvergelijken.nl/